Goede voornemen en wensen voor het nieuwe jaar.

Michel wat zijn je goede voornemens en wensen voor 2022 werd mij een aantal keren gevraagd. Goede voornemen is doorgaan met de leuke dingen die ik  doe.  De mensen blij maken met de Miniature People. Mijn wens is dat er in 2022 nog meer mensen blij worden van de Miniature People.

Op nieuwjaarsdag de route zelf gewandeld.  Ik had een aantal berichten ontvangen, dat er poppetjes kapot of verdwenen waren.  Goed moment om te kijken of er misschien nog een aantal kapot zijn of verdwenen. Gelukkig bleek dat niet het geval.

Een lijst gemaakt met de taferelen die kapot zijn.

Maandag was een zonnige dag. Spullen gepakt en op pad gegaan.  Toen ik door de stad wandelde kwam ik veel mensen tegen met een routekaart in de handen. Wanneer ik aankwam bij een tafereel, dan moest ik even wachten tot de ouders hun kinderen op de foto hadden gezet bij het tafereel.
Op de locaties waar het tafereel ontbrak zag ik mensen in ieder gaatje in de muur zoeken.
Ik zei; één moment, dan plaats ik de nieuwe poppetjes.  Prachtig de verbaasde gezichten. 😊

De poppetjes op het stadsstrand waren er allemaal klaar mee. Op één poppetje na waren ze allemaal verdwenen. Ik kan mij daar iets bij voorstellen. Het is namelijk geen pretje om in de bikini of zwembroek op de locatie  te staan of te liggen.  Het waait er stevig en de zon komt er deze dagen niet vaak. Gelukkig waren er mensjes die maar al te graag even wilden uitwaaien op het strand.

Alle taferelen weer hersteld. Het was tijd om naar huis te wandelen.

Gisteravond twee berichten, dat er toch 2 taferelen niet compleet zijn.  Heb natuurlijk liever dat alles heel blijft, maar het is druk en dan sneuvelt er wel eens een tafereel.

Vandaag de spullen gepakt en de stad ingegaan. De twee taferelen hersteld.

Ik wilde ook nog een tijdelijk tafereel maken met een aantal stratenmakers. Een geschikte locatie gevonden op de hoek Naauw en de Sint Jacobsstraat. Poppetjes geplaatst, foto’s gemaakt.

Terwijl ik de spullen inpak,  zie ik nog een stratenmaker zitten. Het doosje met de andere stratenmakers had ik net nog naast mij liggen. Misschien toch al ingepakt.
Ik pak het tasje waar ik alle doosjes met poppetjes in bewaar en zoek om het doosje met de stratenmakers. Doosje zit er niet in. De jaszakken leeg gemaakt. Ook geen doosje.

Ik ben nog bij Jouw Dagelijkse Kost geweest en daar rustig op de tafel alle spullen uit de rugzak en jaszakken gehaald, maar heb ze niet meer teruggevonden. Thuis nog een keer alles nagezocht. Geen stratenmakers.
Ik heb maar één iemand voorbij zien lopen, toen ik de spullen aan het inpakken was.  Kan mij toch niet voorstellen, dat iemand een doosje met poppetjes meeneemt. Volgende keer beter opletten. 😊

Het waren in ieder geval weer leuke dagen. Veel mensen gesproken en op de foto geweest.