In het bos

Dit weekend was het straatfestival in de binnenstad. Ik dacht ga een ronde door de binnenstad, de sfeer proeven. Het liep zoals vaak weer anders.

Ik had een aantal keren een bericht ontvangen, dat de bezoekers aan het verzorgingstehuis bij de Blokhuispoort afscheid hadden genomen en de weken daarna niet meer op bezoek zijn geweest. Iedere keer was het de bedoeling om zelf een bezoek te brengen aan het tafereel, maar op één of andere manier vergat ik het.
Gisteren eerst mijn ronde gedaan, deze keer op de fiets, langs de taferelen. Alle taferelen zijn compleet. Op een armpje of beentje na bij 3 of 4 poppetjes. Som krijg ik wel de vraag; ga je de poppetjes vervangen? Mijn antwoord is nee. Mist een poppetje een hoofd, dan plaats ik een nieuw poppetjes. Zonder hoofd valt niet te leven. 😉

Na de ronde heb ik mijn fiets in de Kruisstraat gezet. Het statief, de rugzak met camera en miniaturen uit de fietstassen gehaald.

Voor ik het weer vergeet. Eerst naar de Blokhuispoort. De bezoekers waren inderdaad niet meer teruggekomen. Ze waren wel hun schoentjes vergeten, die stonden er namelijk nog. Ik heb 2 nieuwe miniaturen geplaatst. Afwachten hoelang zij het bezoek leuk vinden.

Toen ik klaar was, ben ik over de het zebrapad de Druifstreek ingelopen. Hier staat sinds 23 mei 2022 het Bosk.
Ik vind het iedere keer weer heerlijk om tussen de bomen te wandelen. Het geluid van vogels, dat uit de vogelhuisjes komt, die in de bomen hangen.

Een plek gezocht in het bos. Had nog geen idee, wat ik tijdelijk wilde neerzetten.
Voorbij de Kanselarij, zag ik een boom in de bak waar ik mogelijkheden zag voor een tafereel. Ik zocht in mijn tasje met miniaturen. De herten dat leek mij wel iets om te plaatsen.

De herten in het bos gezet. Camera op statief en foto’s maken. Terwijl ik bezig was, werd het drukker in het bos. Mensen bleven staan en keken wat ik aan het doen was. Toen ze de miniaturen zagen, begonnen een aantal over de route die ze hadden gewandeld op zoek naar de taferelen. Gezinnen uit verschillende plaatsen in Nederland waren naar Leeuwarden gekomen, omdat hun kinderen graag de taferelen wilden zoeken. 😊
Ik blijf het fantastisch vinden, dat mensen speciaal naar Leeuwarden komen.

Het was 12:30 uur. Ik had een paar uur eerder mijn broodjes opgegeten en had nu toch wel trek en even de benen strekken. Ik liep langs de bakker in de St Jacobstraat. Even een stokbroodje halen. Daarna teruggelopen naar de Tweebaksmarkt. Inmiddels was het drukker geworden en er was muziek.
Ik was niet tevreden over de foto’s die ik ’s morgens had gemaakt van het tafereel en besloot terug te gaan naar de plek onder de boom. De zon was gaan schijnen, dit was ook goed om foto’s te maken. Ik was tevreden.

Toen ik terugliep om mijn fiets op te halen, waren een man en een vrouw aan het zingen. De vrouw speelde tijdens het zingen op de basgitaar. Ik besloot om iets verderop te gaan staan. Terwijl ik tussen de bomen naar de muziek luisterde viel mijn oog op een plek in de bak waar de boom staat. Met de muziek op de achtergrond een tafereel geplaatst. De foto’s die ik daarvan gemaakt heb, plaats ik later deze week.

Het was tijd om naar huis te gaan. Net toen ik wilde inpakken bleef een man staan kijken naar de poppetjes die in de bak stonden. De meneer kwam uit België. Hij riep zijn vrienden erbij. Ze vertelden, dat ze ’s middags verschillende taferelen hadden gezien in de Haniasteeg tijdens de stadswandeling. Ik vertelde dat er 66 taferelen in de binnenstad staan. Ze vroegen waar zij de routekaart konden kopen. Ik heb altijd een aantal mee in de rugzak. Ze kochten een kaart en gingen direct op zoek.
Het was tijd om naar huis te gaan. Gelukkig nog wel iets meegekregen van het straatfestival. Leuke bandjes gehoord tijdens het maken van de taferelen.

Het was een middag vol positieve energie. Leuke en vriendelijke mensen gezien en gesproken. Bedankt allemaal.