Miniaturen spoorloos

Afgelopen woensdag kreeg ik een bericht via Messenger van een volger van mijn Miniature Project.

Hey Michel, kwam met zoon langs de Bagijnesteeg en Sint Anthonystraat. Bleken een aantal poppetjes verdwenen. Geen idee of je al op de hoogte was, zo niet, bij deze.
In Bagijnesteeg alleen nog fietsers over, in St Anthoon bankje weg. Zul je zelf niet gedaan hebben denk ik… triest als ze gestolen zijn…

Ik ben er heen gefietst en inderdaad het bankje met de twee miniaturen was verdwenen. Ik was boos en liet wat woorden de vrije loop. Die plaats ik maar niet. Op de fiets gestapt en naar de Bagijnsteeg gefietst. Ook deze locatie waren ze verdwenen.
Naar huis gefietst. Als antwoord op de diefstal een brief aan de dader(s) getypt.

Beste,

Ik ben benieuwd wat er in je hoofd omging, toen je door de Bagijnesteeg en St Anthonystraat naar huis liep.
Wat leuk er staan hier miniaturen. Laten we die er afhalen en meenemen. Mist toch niemand. Oh wacht er hangt ook een kaartje bij met informatie Het vreemde is, dat bij twee van de vier scenes geen kaartje hangt.

Wat je niet begrijpt is, dat je niet alleen mij hiermee te pakken hebt, maar ook de inwoners van Leeuwarden jong en oud. De toeristen, de stadsgidsen van A Guide to Leeuwarden, die de miniatuurroute wekelijks volgen en mijn project omarmen. Tientallen, honderdtallen die wekelijks genieten van het project.

Is het jaloezie, vandalisme of ben je fan van het project en vind je het tof om een miniatuurtje van het project in bezit te hebben. Antwoord zal ik daarop denk ik niet krijgen.
Had je mij een bericht via Facebook gestuurd met de vraag of je een modelbouwfiguurtje mocht hebben. Dan had je een antwoord van mij teruggekregen.
Had ik netjes van je gevonden.

Lees je dit bericht en krijg je berouw van je daad, je weet waar je ze vandaan hebt gehaald.
Misschien verras je mij en liggen de modelbouwfiguurtjes deze week weer op hun locaties.

Groet,
Michel
Miniature People Leeuwarden Project.

P.S. (Je kan ook worden vervangen door jullie)Dit vind je misschien ook leuk...