Toffe week

In mijn vorige blog schreef ik dat ik genoeg ideeën heb voor de komende weken en maanden. Er komt sowieso iets leuks aan de komende week/weken. Hou mijn website en social media in de gaten.

Begin van de week twee afspraken gemaakt voor donderdagmiddag en de vrijdagmorgen. Daar kwam de dinsdag bij. Dinsdag 18 augustus kreeg ik ’s morgens een e-mail van Gerrit van Leo Middelsé. Ze wilden graag een radio interview vanwege het 1 jarig bestaan van het Miniature People Leeuwarden Project. De bedoeling was dat ik om 17:15 uur zou aanschuiven.
Om 17:00 uur naar de radio studio gefietst. Ik had verwacht dat het interview ongeveer 5 minuten zou duren. Maar ja, wanneer ik eenmaal op de praatstoel zit, dan weet ik van geen stoppen. De enige manier om mij te stoppen met praten is een onderbreking voor de reclame. In totaal duurde het interview 3 maal 7 minuten. Vond het leuk om mijn project op deze manier te mogen promoten.

Klik hier voor de uitzending. Interview vanaf minuut 12:00

De volgende dag heb ik de route gewandeld met mijn vader. Dit zijn de momenten die je moet koesteren.Mooi om te zien dat hij aan het genieten was en trots is. We liepen op het Hofplein toen hij een aantal mensen foto’s zag maken van de regenpijp bij het Stadhuis. Een vreemd gezicht, als je niet weet dat het een locatie is van de miniaturen. zei mijn vader tegen mij.
We kwamen toeristen tegen die de Bike Tour deden door de binnenstad. Was de eerste keer dat ik dit zag. Zo kom je zelfs na 3 keer per week in de binnenstad lopen achter nieuwe dingen. Zij nemen in hun bike tour ook een aantal locaties van mijn route mee. Mijn vader zei; er staat toch ook een tafereel tegenover de Treinpassage. De medewerker van de treinpassage is een kennis van mijn vader.

Toen we bij het tafereel stonden en op het punt stonden om verder te wandelen, werden we “omsingeld” door een tiental Duitse toeristen en Luis de stadsgids van A Guide to Leeuwarden. Hij vertelde de toeristen over het tafereel en dat ik de kunstenaar van het project ben. De mensen waren enthousiast en maakten één voor één foto’s van de kleine mensjes. Toen zij verder liepen, zag ik mijn vader verbaasd en trots kijken. Ik zei zo gaat het vaak als ik op pad ben.

Donderdag had ik een afspraak met Serge. Ik had gebak meegenomen vanwege het 1 jarig bestaan van het project. Ideeën uitgewisseld. Er zaten een paar toffe ideeën tussen. De komende weken oriënteren hoe ik dat ga aanpakken. Wanneer de ideeën uitgewerkt zijn op papier, dan laat ik het weten op mijn Social Media.

Na het gesprek naar de Hoedemakerssteeg gelopen. De klimmer bleek spoorloos te zijn. Besloten om twee nieuwe klimmers te plaatsen. Zie foto’s.

Vrijdag
Sjoerd staat/ stond bij de Oldehove. Hij kijkt richting de muurschildering, die speciaal voor hem gemaakt is, op het gemeentehuis. Ik had hem op 14 augustus 2020 teruggeplaatst (https://miniaturepeopleleeuwarden.nl/2020/08/14/868/) maar inmiddels had hij weer de sprong gewaagd. Dat hij nu de sprong had gewaagd, had hij een goede reden voor.

Heleen had mij de week ervoor een bericht gestuurd. Heb je vrijdag 21 augustus zin om een bakje koffie te drinken met mij en Sjoerd. Afgesproken om vrijdags op het terras koffie te drinken.
Hij vond het een tof project en leuk dat zijn miniatuur bij de Oldehove staat. We hebben over het project gesproken en over de dingen die ik op de planning heb staan. Het was leuk en gezellig op het terras.

Zaterdag stond de onderhoudsronde op de planning. Ik wilde tijdens de wandeling ook een nieuw tafereel plaatsen. Ik was in de Haniasteeg. De muren in de steeg zijn geweldig om taferelen te plaatsten. Ik keek naar het uitstekende cement, waar ik ook een paar wandelaars op heb geplaatst. Het voelde of mijn hersenen blokkeerden. De creativiteit werd geblokkeerd. Ik heb mijn spullen ingepakt en ben naar huis gefietst.

Voorgenomen om een aantal dagen niet bezig te zijn met het project. Het weer is ook niet top om nieuwe taferelen te plaatsen, dus dat komt goed uit.

Ik ben blij dat Heleen, Henk en Serge mij helpen waar nodig is. Samen kom je verder. Bedankt!

Dit vind je misschien ook leuk...