Ideeën

Tweemaal per jaar komt het voor, dat ik geen nieuwe ideeën kan bedenken voor taferelen. Soms duurt het een paar dagen, soms een aantal weken.  
Vorige week woensdag was daar het moment. Ik dacht, Michel je moet even rust nemen.  
Het komend weekend niet op pad voor het project. De weersvoorspellingen waren regen, hagel en storm. Dus dat kwam goed uit.  
Ik heb 2 leesboeken besteld. De boeken kwamen vrijdag binnen.  
De zaterdag en de zondag genoten van het lezen van beide boeken. Tussendoor een wandeling van 13 km gemaakt.  Want van stilzitten word ik onrustig.  
 
Maandag had ik nog het gevoel. De schrik zat er wel een beetje in. Ik heb dinsdag een kennismakingsgesprek met het Natuurhistorisch museum, wat als ik niks kan bedenken.  

Leuk gesprek gehad. Gekeken welke plek het beste is voor een tafereel.  Toen we de locatie hadden gevonden, schoten er verschillende ideeën door mijn hoofd over wat voor figuurtjes ik kan plaatsen.  
Fantastisch gevoel 😊 De komende weken het plan uitwerken en dan plaatsen.  
 
De weersvoorspellingen voor vandaag waren prima. Er waren een aantal taferelen niet meer compleet.  
In de lade gezocht naar de juiste figuurtjes. De figuurtjes samen met het etui met gereedschap, broodjes en een fles water in de rugzak gedaan.  
De wandeling kon beginnen.  
 
Het tafereel bij de Blokhuispoort was kapot gemaakt. De tweede keer in een 3 weken. Het kindje en de twee figuurtjes in de rolstoel stonden er nog. De tussenwand was afgebroken.  
Heb het kinderfiguurtje weggehaald. De vader ligt in de ruimte tussen het raam en het beton. Kon er niet bijkomen. Heb het tafereel voorzien van twee nieuwe figuurtjes en een nieuwe tussenwand. 
 
Sinds enkele weken staat de uitkijkende man in de Bagijnestraat op een richel in de muur.   
Ik krijg het idee, dat hij wel klaar is met het uitkijken over de straat. Ik heb de afgelopen weken meerdere nieuwe uitkijkende mannetjes geplaatst, omdat de ander verdwenen is. Krijg ik vorige week een foto gestuurd. Staan er 2 uitkijkende mannetjes op het kozijn naast de voordeur. Hoe ze daar zijn gekomen is mij een raadsel.  Vanmorgen bleek 1 van de 2 er weer klaar mee te zijn. Alleen het blauw geklede mannetje stond er nog. Deze vastgeplakt.  
 
Alle taferelen weer compleet.  De temperatuur was inmiddels 21 graden. De jas kon uit. Het was tijd om naar huis te wandelen. 
 
Roy, Sandra en Ronnie het was leuk om jullie te spreken onderweg. Ik ben 3 uren onderweg geweest, waarvan 30 minuten bezig met het herstellen van de taferelen.