Middag met leuke gesprekken.

Geen herstelwerkzaamheden op de planning gisteren. Heerlijk een dagje door de binnenstad wandelen. Het werd een ontspannen en een middag vol met leuke gesprekken.  
 
Bij het Streekie mijn fiets neergezet. Even met Henk en Renuka gesproken. Er stopte een meneer en een mevrouw. Ze hadden de routekaart gekocht en herkenden mij van de foto op de achterkant. 
Ze kwamen uit Doetinchem en hadden vrijdag de Geo cache (Labcaches Miniatuurmensjes in Leeuwarden, de Bonus) gelopen en besloten de volgende dag de Miniature People route te wandelen. Later meer.  

Mijn wandeling gestart. Over de Westerplantage waar ik een oud-collega tegenkwam met haar dochter. Gezellig even bij gekletst.  
 
Daarna naar de Haniasteeg. Ik zag dat er een aantal miniaturen los zaten. Snel vastgelijmd, zodat de mensen die aan kwamen lopen, konden genieten van de taferelen. 
Ik had ondertussen zin gekregen in koffie. Naar het DE café gelopen. Toen ik binnen koffie wilde bestellen, bedacht ik dat ik ook wel zin heb in een Ice tea. Ik besloot een Sunny Melon te bestellen. Nog niet eerder gehad, dus ik laat mij verrassen.  Toen ik de eerste slok nam, dacht ik direct, dit wordt de komende weken geen koffie meer bij het DE Café maar een Sunny Melon.  
 
Met de Sunny Melon mijn weg vervolgd. Even kijken bij de CEZZ en met Richard en Simone gesproken. Ze hadden nog 2 routekaarten.  
Teruggelopen naar het Oldehoofsterkerkhof om nieuwe kaarten op te halen. Toen ik door de Bagijnestraat liep, kreeg ik een idee. Terwijl ik bezig was bij de backpackers, liepen er mensen langs, die de stadswandeling van HCL liepen. Ik hoorde een mevrouw zeggen tegen de anderen. Kijk de man van de minipoppetjes is iets nieuws aan het plaatsen. Ik kreeg een compliment over het idee van de taferelen door de binnenstad. Ze kwamen uit een plaats in Limburg. Ik heb ze niet te lang aan de praat gehouden, want ze moesten nog veel van de stad zien (anders hadden we nu nog gestaan) 
 
De routekaarten opgehaald bij Henk en daarna teruggelopen naar de CEZZ en de routekaarten afgeleverd.  
 
Ik liep door de Sint Jacobsstraat en liep langs Café de Spoek. Marcel een goede vriend, zei laatst tegen mij. Hoe leuk zou het zijn als je een tafereel van Jan Giro plaatst.  
Ik had een figuurtje dat leunt, nu alleen nog een piano zien te vinden. De keuze viel op een oude SD-card.  
Het was druk in de Sint Jacobstraat. Ik wachtte op een goed moment. Ik plaatste onder de SD Card kleefgum. Het mannetje er voorgezet. Nu moest ik ervoor zorgen, als ik languit op de grond lag er geen mensen op mij stapten. Ik hoorde twee bekende stemmen. Het waren de meneer en de mevrouw uit Doetinchem. Ze keken naar het tafereel. Ik zei, dat ik languit op straat moet gaan liggen om de foto te maken. Ze zeiden, dat gaan wij om je heen staan.  Zogezegd zo gedaan.  De mevrouw uit Doetinchem heeft een foto gemaakt toen ik op de stoep lag foto’s te maken.  
 
Terwijl ik languit lag stopten er steeds meer mensen.  
Toen ik overeind kwam, stopten er drie dames met hun kinderen. Ze waren de route aan het wandelen. De moeder zei tegen de kinderen, dit is de meneer die de taferelen plaatst.  De kinderen keken verbaasd. Echt waar, zei één van de kinderen. Ik zei, echt waar. Ze stelden allemaal vragen aan mij over de miniaturen en de taferelen. De tijd genomen om ze te beantwoorden. Daarna met z’n allen op de foto.  

P.s. Het tafereel heb ik weer meegenomen.

De clip van Jan Giro https://www.youtube.com/watch?v=m27jerVG42k
 
Misschien heb je ze al gezien. De backpackers in de Bagijnestraat zijn ouder geworden. Ze zijn bijna 2 jaar onderweg naar de Oldehove. De jaren dat ze stil hebben gestaan was te zien op hun gezichtjes. De kleding was ook valer geworden.  De bagage zit niet langer op de rug. De bagage nemen ze mee voor op de rollator.  
 
Het was weer een gezellige en geslaagde middag. Ik kijk alweer uit naar volgende week.

Dit vind je misschien ook leuk...