Ben zo terug

Dinsdag 2 november opent de pop-up shop “Ben zo terug” de deuren aan Over de Kelders 28

@marleenstoelwinder.nl@ben.zo.terug

Ben zo terug?

Het project is bedacht door Koen Haringa en wordt georganiseerd met onder meer makers Marleen Stoelwinder en Alex Wening en het binnenstadsmanagement. De titel verwijst naar het briefje van de winkelier die er eventjes niet is. Door Corona komen sommige winkelier helemaal niet terug. De leegstand die daardoor ontstaat wordt met Ben zo terug gebruikt om tijdelijk makers de kans te geven om meer werk te verkopen, en tegelijk de binnenstad aantrekkelijk te houden. Op langere termijn wordt onderzocht wat voor creatieve makers meer verdienmogelijkheden zijn, door bijvoorbeeld aan toeristen een lokaal gemaakt alternatief te bieden op de Made in China-souvenirs en cadeaus.

Ik heb een drietal Miniature People in de winkel geplaatst en een tafereel, dat je van buiten kunt zien. Ben je nieuwsgierig waar het tafereel binnen in de winkel staat, schroom niet om de winkel in te lopen.
Kijk dan ook wat voor mooie dingen 25 lokale kunstenaars hebben gemaakt en in de winkel te koop zijn.