Vrije dag


 
Toen ik op het Oldehoofsterkerkhof fietste zag ik dat er veel waterplassen lagen. Ik dacht eerst mijn ronde en dan kom ik later terug. Had een paar weken geleden een creatie tijdelijk neergezet, maar toen waaide het te hard. Waardoor ik achter de poppetjes moest aan rennen. Gelukkig gaan die korte beentjes niet zo snel, ik had ze zo weer ingehaald.   
 
Eén tafereel was een straatreiniger klaar met zijn werk en was vertrokken. Bij de Blokhuispoort was de oude man uit zijn rolstoel gekukeld. Heb hem weer in zijn rolstoel gezet.  

Ik was net mijn spullen aan het inpakken toen er 2 mensen stopten bij het tafereel.  Ze kwamen uit Den Haag en waren een dag in Leeuwarden om de stad te bekijken. Ze vertelden dat ze bij het Visitor Center waren geweest en dat een ruime keuze was uit kaarten om een stadswandeling te doen 

De keuze was op de Miniature People wandeling gevallen. Ze vonden het fantastisch. De meneer vertelde, dat iemand tegen hen had gezegd; De man achter de Miniature People loopt een paar keer per week een ronde, om te kijken of alle taferelen nog compleet zijn. Zou leuk zijn wanneer we hem tegenkomen. Ik vind het altijd leuk om mensen te spreken, die op zoek zijn naar de taferelen. Het enthousiasme geeft mij een boost om door te blijven gaan.  
 
Nog even bij Jouw Dagelijks Kost langs geweest. Praatje gemaakt met Ronnie en Monique. Gezellig even bijkletsen en over het artikel van de winkel in de LC.  

https://lc.nl/economie/Klanten-kopen-stukjes-winkel-27322061.html 
 
De planning was om naar huis te gaan, maar toch nog even naar het Oldehoofsterkerkhof. Onderweg kwam ik Roy tegen, die aan de wandel was met de hond Nora.  
Naar het Oldehoofsterkerkhof gelopen.  
Er lag een blaadje in de plas. Dit biedt mogelijkheden. Twee duikers geplaatst. Camera op de grond. Afstandsbediening en klikken maar. Ben superblij met het resultaat.